Arrels de Secà

L'Oli de les Garrigues

L'oli emparat és VERGE i de qualitat EXTRA, procedent de l'oliva ARBEQUINA.
L'oliva es recull de principalment a mà, directament de l'arbre, pel sistema de "pentinat" de les rames, i es mol en fred, per mitjans mecànics o fisics. En tot el procés, des de la recollida de l'oliva fins a l'elaboració de l'oli, es treballa amb molta cura per no alterar les propietats naturals que conté l'oliva, tant les biològiques com les organolèptiques. L'oli que s'obté és un suc de fruita natural, amb tot el contingut que li confereix la varietat arbequina.
És un oli fruitat, d'oliva fresca, verd quan prové d'una collita més primerenca, de color verd-groguenc, dens, amb "cos", amb aroma net de fulla i herba, i sabor ametllat lleugerament amarg i picant al final. A mesura que l'oliva madura, l'oli esdevé més groguenc, amb el sabor quelcom més suau i més dolç.

 

Post 
INFORMACIÓ NUTRICIONAL: Contingut mitjà per 100gr.
ENERGIA: 900 kcal.
PROTEINES: 0 gr.
HIDRATS DE CARBONI: 0 gr.
GREIXOS 100 gr., DELS QUALS:
SATURATS: 15 gr.
MONOINSATURATS: 75 gr.
POLIINSATURATS: 10 gr.
COL·LESTEROL: 0 gr.
VITAMINA A (Retinol): 130 ug (16% quantitat diària recomanada).
VITAMINA E (Tocoferol): 20 mg (200% quantitat diària recomanada).

  • Contingut mitjà per 100grams.-POLIFENOLS 15 mg-ORTODIFENOLS  0.8 mg -Els compostos polifenòlics són antioxidants naturals de l'oli que es destrueixen durant els processos de refinat. Aquests compostos solament són presents en l'oli d'oliva verge i són els responsables de la seva estabilitat davant l'oxidació.

Els paràmetres reglamentaris de qualitat que ha de complir l'oli verge extra amb Denominació d'origen Les Garrigues són:
  • Acidesa Inferior a 0,5 Peròxids màxim 15 K270 màxim 0,15 Impureses inferior a 0,1 Humitat inferior a 0,1
  • Acidesa fins a 1 Peròxids màxim 20 K270 màxim 0,20 Impureses inferior a 0,1 Humitat inferior a 0,1

Tot i que el reglament exigeix una acidesa inferior a 0'5:, l'acidesa mitjana de l'oli produït amb Denominació d'Origen és inferior a 0'2: (dues dècimes). Aquesta baixa acidesa és la garantia d'un fruit sà, elaborat en òptimes condicions en tot el procés d'elaboració, ja que la qualitat d'un oli d'oliva neix al camp, amb la combinació de factors ambientals (clima i sòl), genètics (varietat d'oliva)i agronòmics (tècniques de conreu), i continua amb les operacions següents de recol·lecció de l'oliva, elaboració i envasat. Respecte a l'acidesa és important saber que l'índex d'acidesa no es refereix al que la paraula "àcid" significa normalment i no guarda cap relació amb la intensitat del sabor de l'oli . És un paràmetre que es refereix a la proporció d'àcids greixosos lliures que conté l'oli d'oliva, expressada en graus.

Post 
Està suficientment demostrat que l'oli d'oliva, redueix el colesterol dolent (LDL) que es diposita a les parets internes de les artèries, reduint d'aquesta forma el perill d'arteriosclerosis. És l'únic admès per la saludable dieta mediterrània.A més si és verge extra estem prenen un aliment natural sense cap tipus d'additiu ni conservant.
Pel seu contingut en vitamina E i l'efecte antioxidant d'aquesta sobre la membrana cel·lular, l'oli d'oliva està especialment recomanat pels infants i la tercera edat. Preveu les afeccions cardíaques, facilita la digestió i ajuda al creixement dels ossos durant la infantesa.
Resumint, els efectes beneficiosos de l'oli d'oliva sobre l'organisme són: -Aparell circulatori: ajuda a prevenir l'arteriosclerosi i els seus riscos.-Aparell digestiu: millora el funcionament de l'estómac i pàncreas, el nivell hepatobiliar i el nivell intestinal.-Pell: efecte protector i tònic de l'epidermis. -Efecte sobre els ossos: estimula el seu creixement i afavoreix l'absorció del calci i la mineralització.

L'oli d'oliva presenta un equilibri entre els principals àcids grassos poliinsaturats, linoleic i linolènic, similar al de la llet materna.
A les persones d'edat cal recomanar-los l'ús de l'oli d'oliva, per la seva digestibilitat, alhora que és molt més apetitos, afavorint l'assimilació dels minerals i les vitamines.
Totes les propietats naturals mai es trobaran en els olis refinats ( ja siguin els refinats d’oliva, els refinats de llavors o els de sansa, anomenat "aceite refinado de orujo de oliva"), ja que en el seu estat natural no eren aptes pel consum i, perquè es puguin consumir, han hagut de passar pel procès de refinat (rectificat) obligat, mitjançant processos químics, per eliminar els components no desitjats, el mal olor, gust completament defectuós i paràmetres que han superat els límits permesos per la Reglamentació vigent, quedant un oli neutre, al que si li afegeix un petit percentatge d'oli verge, aromàtic i fruitat, donant-li l'acidesa que es vulgui en funció de percentatge d'oli verge que se li afegeix.
Dr.August Corominas i Vilardell
Catedràtic de Fisiologia Humana de la UAB

L'oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Les Garrigues és completament natural, perque és el suc d'un fruit, la qual cosa té evidentment una importància extraordinària des del punt de vista organolèptic i des de l'aspecte de les seves propietats nutritives, antioxidants, antitrombogèniques, reguladores del metabolisme del colesterol, preventives de l'infart de miocardi i anticancerígenes. Des del prisma nutricional, aquest oli és un autèntic regal de la natura i un privilegi incommensurable per als seus consumidors.
Els paràmetres de qualitat per a un oli verge extra amb Denominació d'Origen Les Garrigues són més exigents que per a un oli verge extra normal, la qual cosa li proporciona una elevada qualitat com a producte natural, ja que exposa l'excel·lent i acurada elaboracis des de la recol·lecció fins a l'elaboració i l'envasament, amb totes les propietats naturals de l'oliva.
L'oli d'oliva forma un dels pilars fonamentals de la Dieta Mediterrània, el valor biològic, científic i protector de la qual fou posat de manifest per Ancel Keys en l'estudi "Set països", on es demostrà l'elevat valor preventiu de la malaltia cardiovascular (infart de miocardi) en els habitants riberencs del Mare Nostrum. Estudis posteriors han demostrat l'autenticitat d'aquestes investigacions. A Roma, l’11 d’abril del 1997, es reuniren importants especialistes en nutrició, cardiologia, lipidologia i salut pública d'Europa, on van emetre un Document de consens sobre el valor biològic de l'oli d'oliva verge extra i de la dieta mediterrània.
L'oli d'oliva té unes innegables accions biològiques beneficioses pel seu contingut en àcids grassos monoinstaurats (àcid oleic), per la presència de provitamina A, vitamina E i altres antioxidants, així com altres bioelements com són el manganès, ferro i calci.
Aquestes composicions assenyalades permeten la seva acció positiva en la regulació del metabolisme del colesterol, actuant sobre el colesterol total i augmentant el colesterol "bo", la qual cosa millora els factors de risc cardiovasculars. Els components antioxidants de l'oli d'oliva verge extra actuen amb una funció antiradical lliure, la qual té potencialment unes importants implicacions que eviten el desenvolupament de l'arteriosclerosi i del càncer. L'oli d'oliva verge millora el perfil trombòtic, millora la pressió arterial i, segons el Lyon Diet Study, redueix notablement la probabilitat de patir una nova crisi de lesió coronària.
Finalment, els estudis epidemiològics demostren que les dones que consumeixen oli d'oliva pateixen estadísticament un risc menor de càncer de mama.. Així mateix, s'estàn fent estudis amb resultats inicialment prometedors que semblen demostrar que el consum d'oli d'oliva és un protector contra el càncer de còlon i de pròstata.

 

Post 
L'oli verge extra de LES GARRIGUES "creix" quan es posa a la paella, és a dir, amb l'escalfor es fa més fluït, amb la qual cosa se'n necessita menys.
És molt resistent a la temperatura elevada a que se'l sotmet en el fregit per l'estabilitat que li transmeteixen el àcids grassos monoinsaturats i els antioxidants que contè. Aquest sistema és molt utilitzat en els Països Mediterrànis i els aliments conserven al màxim les seves qualitats (encara que l'oli s'utilitzi diverses vegades), conferint-los un sabor extraordinari. El seu color fruitat i el seu sabor fan que sigui reconegut com el més adient, el més lleuger i el més saborós per utitzar-lo en la nostra dieta. En el fregit potencia el sabor dels aliments, alhora que evita que quedin impregnats d'oli. Quan s'utilitza en cru és quan notem més el seu fruitat, aroma, gust i "cos" inconfusibles.

 

www.000webhost.com